Utopicar

Jaguar XJ Coupe – What If?

La cel mai înalt nivel al temei „coupe” există un Mercedes S-Class Coupe și un BMW Seria 8. Britanicii lipsesc cu desăvârșire din acest segment, anume al coupe-urilor de lux cu 2+2 produse în serie nelimitată. Jaguar pare a fi principala marcă potrivită pentru așa ceva și, totuși, în oferta sa nu există un coupe care să intre în concurență directă cu cele două modele germane menționate mai devreme.

Cu alte cuvinte, din catalogul Jaguar consider că lipsește un Jaguar XJ Coupe. Generația X351 a seriei de limuzine de lux Jaguar XJ (design Ian Callum) a fost lansată în 2010 și ar fi constituit o bază ideală pentru elaborarea unui coupe. Înfățișarea sa a rupt-o complet cu conservatorismul generațiilor precedente, iar motorizările V6 și V8 sunt întru totul compatibile cu ideea unui coupe de viță nobilă cu tentă felină.

Utopicar Jaguar XJ/X351 Coupe

În loc de așa ceva, Jaguar a preferat să-și îmbogățească oferta cu break-uri. Pe bune? Probabil că la asta i-a împins succesul break-urilor germane cu caracter sportiv de la BMW și Audi. Ce nu-i bine în asta? Totul e ok, mai puțin faptul că venind să concurezi într-o clasă generată și dominată de germani, nu prea ai șanse la top. Bun, acestea fiind spuse, e timpul să vă las să priviți un Jaguar XJ/X351 în varianta coupe conformă rubricii Utopicar. O „pisică” fără rucsac, așa cum ar trebui să fie toate…

Tagged , ,