Utopicar

Caută să fii discret, Bond!

Din când în când, prin diverse surse media sunt publicate articole despre mașinile agentului secret 007, alias James Bond. Revizuite și adăugite, în funcție de momentul publicării.

În filmul „The World is Not Enough” din 1999, roadsterul BMW Z8 a figurat pe post de Bond-car. Z8 este un automobil cu caracter exclusiv, în istoria BMW având rolul de succesor al ilustrelor BMW 507, lansate în 1956. BMW Z8 (indicativ de proiect E52, motorizare V8 de 4,9 litri) a fost produs în numai 5703 exemplare, iar lansarea sa oficială a avut loc cu 20 de ani în urmă, în anul 2000. Bineînțeles, Bond (încarnat în film de Pierce Brosnan) a primit mașina înaintea tuturor.

Pentru rubrica Utopicar, am trecut la o abordare creativă a temei. Scenariu local, gândind cumva divergent din postura lui Q, de la departamentul tehnologic al MI6: „BMW Z8 nu e deloc o mașină discretă, James. Are design de inspirație retro și, poate dacă îl facem să arate mai puțin aparte, o să ai mai puține necazuri pe teren… Să-i punem partea din față de la seria E9, o mașină ceva mai larg răspândită – cum ar putea să arate? Acum ieși și plimbă-te cu el pe lângă Ploiești, ca să aflăm dacă treci neremarcat…” Așadar, pe fondul ideii de mai sus, puteți vedea la „autocompendium” un Bond-car care nu s-a mai văzut pe nicăieri. Și nici nu se va vedea vreodată în realitate – dincolo de faptul că Bond ține (totuși) de lumea ficțiunii, sunt convins că nimeni dintre posesorii de BMW Z8 nu se va apuca să-și opereze estetic mașina într-un asemenea fel.

Tagged , , ,