Test Drive

BMW M2 sau M4? Greu de ales.

Când apare un interval mai puțin încărcat, ai timp să revii asupra unor întrebări lăsate fără răspuns la momentul în care au fost puse. În trecutul nu prea îndepărtat am avut privilegiul de a conduce două automobile sportive reprezentative pentru patrimoniul mondial al domeniului și pentru caracterul mărcii bavareze: BMW M4 (2015) și BMW M2 (2016). Primul, pe drum public montan cu trafic redus, cel de-al doilea, pe circuitul Hungaroring în cadrul testelor oficiale pentru presă. Cât despre imaginile dinamice cu BMW M4, acestea poartă o semnătură românească respectabilă: Radu Chindriș.

Nu-i greu ca, după consumarea acestor două experiențe, să-ți se înfiripe în minte întrebări de felul: pe care îl simți mai aproape de tema sportivității înmatriculabile de înalt nivel? – sau: pe care ai prefera să ți-l faci tovarăș de drum pe termen lung? Cu excepția cazului în care întregul mecanism decizional se rezumă la: iau cel mai scump M4 „full” că trebuie să vadă lumea câți bani sparg eu oricând pe o mașină, întrebările de felul celor menționate mai devreme sunt dificile. Și încercarea de a le răspunde cât de cât în manieră obiectivă pare iluzorie. Așadar, citind în continuare, nu vă veți alege decât cu opinia mea pur subiectivă. Dar atent argumentată.

Interior BMW M2

Nu va fi mult text. Asta obosește și plictisește. Am preferat să sintetizez în mod acoperitor (sper) motivele favorabile și pe cele mai puțin favorabile pentru care fiecare dintre cele două coupé-uri BMW și-ar putea găsi loc la mine în garaj. În definitiv, transcrierea distinctă a tuturor acestor motive va constitui baza criteriilor ân vederea operării unei alegeri proprii și personale pentru toți cititorii – o alegere care poate fi, evident, diferită de alegerea mea odată ce a fost aplicat un alt filtru asupra aceluiași set de date.

Interior BMW M4

Ce ar mai fi de adăugat? Cu prilejul testelor eveimentului organizat de BMW pe circuitul Hungaroring am aflat de la specialiștii M că BMW M2 și M4 sunt un fel de gemeni tehnici. Specificațiile constructive ale motorului sunt cam aceleași pentru M4 (2015) și M2 (2016): 6 cilindri în linie, 2979 cmc, supraalimentare M TwinPower Turbo, distribuție variabilă Double-Vanos/Valvetronic, High Precision Direct Injection.

Detalii notabile: pentru M2, de la motorul M3/M4 au fost preluate pistoanele, arborele cotit și cuzineții. Tot de la M3/M4 mai provin punțile față și spate (având componente din aluminiu la suspensie), direcția cu asistare electrică și diferențialul activ M.

Atât M2, cât și M4 sunt automobile relativ grele, a căror masă frizează pragul de 1600 kg. Ce-i drept, au resurse de putere care compensează degajat situația în cauză. Singura reținere care persistă aici, referitor la ambele mașini: efectele inerțiale considerabile în condiții de aderență redusă. Pe uscat, abilitățile lor sportive sunt redutabile.

Atât M2, cât și M4 sunt reprezentative pentru (părerea mea) cel mai rafinat gen de automobil sportiv-rutier european, având motor cu 6 cilindri amplasat în față și tracțiune pe roțile din spate – așa-numita „configurație clasică”. Aproape că nu există marcă premium din elita europeană care să nu fi produs după cel de-al doilea război mondial astfel de mașini. Oricum, în afară de BMW, lista include Aston Martin, Jaguar, Mercedes, Opel, Ford, Peugeot, Maserati, Lancia, Fiat.

În continuare, găsiți criteriile punctuale pe care le-am desprins din experiențele mele cu BMW M2 și M4. Ce nu are rost să vă preocupe: consumul – în realitate, ambele consumă de la oarecum mult, la mult. De asemenea, repartiția față-spate a masei este aproape perfect echilibrată la ambele.

Avantaje BMW M2 față de M4

Gabarit mai compact, masă mai mică, manevrabilitate mai bună, progresivitate mai clară a răspunsurilor la comenzi/reacțiilor de comportament dinamic, preț sesizabil mai mic.

Dezavantaje BMW M2 față de M4

Interior mai restrâns, portbagaj mai mic, cifre discret inferioare ale performanțelor, limite mai clare de confort, personalizare mai degrabă sport-marțială decât premium (oare ăsta chiar e un dezavantaj?).

Avantaje BMW M4 față de M2

Interior mai spațios, portbagaj mai mare, cifre superioare ale performanțelor dinamice, stabilitate direcțională discret superioară la viteze mari, confort de ședere la bord superior, caracter premium-GT mai pregnant.

Dezavantaje BMW M4 față de M2

În conducere sportivă – răspunsuri la comenzi și reacții cu o anume tentă vehementă, efect de moment lateral mai amplu al punții din spate în caz de drift, gabarit mai mare, agilitate/manevrabilitate discret inferioare, preț superior.

Alegerea mea pentru acasă ar fi un BMW M2 cu cutie manuală – poftim, la ce să te aștepți de la un om crescut în anii erei GTI? Acel gen de personaj care consideră că armonizarea fină a tuturor elementelor și parametrilor unei mașini contează mai mult decât cifrele absolute și că o putere care se apropie de 400 CP îndeplinește cu prisosință exigențele unei sportivități rutiere. Eventual, neexagerarea puterii te poate ține la adăpost de tentațiile unor excese în trafic.

Tagged