Drift editorial

Autocalipsa 2020

Lumea nu va mai fi cum a fost înainte de pandemia coronavirusului. Din când în când, ni se reamintește de la un nivel superior, eventual divin (gamerii numesc asta „God level”) că o fi specia umană cea mai inteligentă de pe planeta Pământ, însă limitele în care își duce ea existența sunt stricte și guvernate de forțele mamei-natură.

Asta ar fi trebuit să ne motiveze pentru înțelegerea acesteia în profunzime, în sensul cunoașterii și progresului pe toată linia. Am senzația, din când în când, că suntem testați – vorba aceea: specie, scoateți o foaie de hârtie! Coronavirus – ăsta știți cu ce se mănâncă? Sau dacă se mămâncă? Ar fi bine, pentru voi, să știți! Dacă nu, o să aflați imediat! Urmare: unii nu vor mai apuca ieșirea de la cursuri, alții vor merge mai departe, marcați. Iar în catalogul universal akashic se va calcula o notă medie pentru clasa omuleți de pe Pământ – promoția 2020.

Cam așa stau lucrurile, deocamdată trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem pe aici, cu ce putem pricepe și cu grevarea tuturor eforturilor umane de devenire prin condiționarea obținerii de profit material nemăsurat plus ruperi în figuri pentru anumite straturi sociale și persoane.

În fine, cam gata pentru moment cu filosofia de circumstanță. Aici e un blog auto și articolul de față se va ocupa în continuare de tema respectivă. Anul 2020 marchează un punct critic atât în cursul existenței societății, cât și în istoria domeniului auto. Nici universul auto nu va mai fi așa cum a fost până acum. Obiectul care a dat veacului trecut supranumele de „secolul vitezei”, obiectul care a extins radical posibilitățile de deplasare personală și care a îmbinat într-o manieră fără precedent ceea ce ține de estetic cu ceea ce ține de tehnic, este pe cale să încheie actul în care a avut un rol-cheie pe scena umanității.

Comunicarea și operarea cu mijloace digitale, la care adăugăm perfecționarea tehnologiei VR reduc necesitățile de deplasare, iar condusul automobilului e o chestie care presupune ceva efort de învățare și aplicare – efort pe care din ce în ce mai puțini par să îl ia în serios. Automatizarea și integrarea transportului auto – în fond, la asta se referă așa-numita funcționare autonomă a vehiculelor – speculează tocmai pe această direcție: siguranță și confort 100%, fără niciun efort.

În schimb, stând degeaba în mașină, fără o implicare activă și determinantă în procesul conducerii și în observarea împrejurimilor, poți să butonezi gadgeturi. De altfel, butonatul de meniuri pe touchscreen a câștigat deja un teren considerabil la bordul automobilelor actuale, luând locul unor comenzi clare, de tipul buton real dedicat funcției, cu efect declanșat în clipa apăsării. Apropo, ați observat cât de aglomerate cu butoane și comutatoare clasice sunt cockpit-urile avioanelor? Oare de ce?

Nu mai contează, în curând nici umblatul pe comenzile din ecrane nu va mai avea nimic de-a face cu deplasarea în sine a auotmobilului – aceasta va fi gestionată de softurile și sistemele în care, la plecare, introduci destinația. Ceea ce va ucide automobilul așa cum îl știm acum (cu bune și cu rele) va fi gadgetonita.

Satisfacția de a conduce bine sau rapid sau sigur un automobil nu va mai avea nicio relevanță peste unul sau două decenii. Își va mai aduce cineva aminte că au existat saloane auto, prototipuri, concepte, raliuri, etc.? Că în 2020, covidul 19 ne-a lăsat fără tradiționalul Salon Auto de la Geneva GIMS și fără alte mult așteptate evenimente auto? Vag, probabil. Acestea vor fi teme de muzeu. Nu pot decât să sper că, măcar, resursele de energie și procesare inteligentă umană eliberate prin trecerea automobilelor sub control automat vor fi direcționate spre scopuri cu adevărat bune și importante pentru viitor. Apropo de evenimente, pentru ca Retromobile 2020 a avut, totuși, loc, să fim recunoscători celor de la Renault pentru setul de imagini care însoțește acest text.

Acum, vestea bună: după ce scăpăm de Covidul 19 (dacă scapă el de noi, nu mai contează), vom mai avea cel puțin vreo 10 ani de condus automobile adevărate, electrice și/sau cu motoare cu ardere internă, nu de butonat cabinuțe cu scaune și fără covrig.

Încă suntem unii care vrem „enjoy the drive”, nu „enjoy the ride”!