Actualitate

2019 Silvretta Classic Rallye

Dincolo de nori și dincolo de fluxul timpului. Cam așa te simți de-a lungul celor trei zile de concurs ale fiecărei ediții Silvretta Classic Rallye. Dincolo de nori, pentru că, adesea, plafonul este mai jos decât cotele unor porțiuni de drum cuprinse în traselu raliului. Dincolo de timp, deoarece ai putea să o iei razna dacă te uiți la anul nașterii pe care îl ai în buletin în timp ce prin fața ochilor îți trec automobile pe care, în mod normal, nu ar trebui să le vezi rulând la vârsta pe care o ai acum. Așa e – în mod normal, chiar nu le vezi. Fenomenul este posibil doar cu prilejul raliurilor de automobile clasice, gen de evenimente pentru care Silvretta Classic Rallye este o referință notabilă.

Ca și până acum, participanții au fost încadrați în șase clase. Prima a cuprins mașini de dinaintea anului 1930, cele din a doua au fost fabricate între 1931 și 1946, cea de-a tre­ia avea ca interval de referință anii 1947–1961. Pe măsură ce ne apropiem de zilele noastre, cla­sificarea merge pe intervale mai scurte: clasa a patra implică vehicule produse între 1961 și 1969, iar cea de-a cincea se compune din mașini asamblate între 1970 și 1976.

Clasa a șasea in­clude un interval mai lung, cel dintre 1977 și 1994, dar nu este o clasă la care să se poată vorbi de mare înghesuială și interes, din moment ce aceste vehicule sunt recente și destul de ușor de cumpărat sau întreținut. Clasa respectivă a permis inclusiv înscrierea unei Honda NSX din prima generație (an de fabricație 1990), cumva o apariție distonantă în contextul competiției.

Cel mai vechi dintre automobilele participante în 2019 avea vârsta de 90 de ani. Vorbim despre un Bentley Le Mans 4 ½ Litre din 1929, dar care arăta ca scos din cutie. Alături de acesta, în contingentul antebelic au mai atras atenția roadstere Bentley, Lagonda și Vauxhall.

Spre satisfacție celor care preferă genul antebelic ajuns la apogeu, două exemplare BMW 327 sclipitoare (un coupe și un roadster) au reprezentat motivația de a întoarce capul cu aproape 360 de grade (dacă stăteai să privești cursa în interiorul unui viraj „ac de păr” de pe Silvretta Hochalpenstrasse). Marca BMW a fost relevant reprezentată și de un roadster 507 în „trupa” anilor ’50-’60. Tot în rândurile acesteia au mai putut fi admirate decapotabile precum Alfa Romeo 2600 Spider, Austin Healey, Jaguar XK140, Jaguar E-Type, Sunbeam Alpine, Triumph TR3, Porsche 356 Speedster, Mercedes 300 SL Roadster și Chevrolet Corvette C1.

În 2019, concurenții au parcurs unele dintre cele mai spectaculoase drumuri austriece, situate în Vorarlberg, Arlberg și Ötztal. Startul s-a dat în Partenen (aflat în capătul de sus al văii Montafon, la o altitudine 1051 m), pe 4 iulie la ora 14:30. Lista de start a numărat aproximativ 180 de participanți (au fost și neprezentări ale celor înscriși, apoi ceva abandonuri). Conform tradiției încetățenite la Silvretta Classic Rallye, prima probă a constat din urcarea pe Silvretta Hochalpenstrasse până la altitudinea de 2032 m.

Respectivul parcurs este foarte solicitant, drumul având destule zone cu înclinație abruptă și o lungime totală de 22,3 km de-a lungul cărora se găsesc nu mai puțin de 34 de viraje. Nu întâmplător, înainte de confirmarea finală a participării, toate automobilele au trecut pe la un stand de inspecție tehnică Dekra situat în vecinătatea parcului concurenților. În fond, de-a lungul întregului concurs automobilele aveau să fie supuse unor eforturi considerabile. Unele dintre probele montane au cumulat diferențe de altitudine de ordinul a 1000 m, iar parcurgerea lor nu ar fi chiar floare la ureche nici pentru o mașină din vremurile noastre.

Pentru că Silvretta Classic Rallye are caracter de regularitate, șansele tuturor la victorie sunt (teoretic, cel puțin) egale. Sutele de cai-putere și accelerațiile utrarapide nu reprezintă aici avantaje explicite. Dovadă: victoria nu a revenit vreunei mașini cu motorizare V6 sau V8, ci unui Renault 15 TL din 1971 (cilindree 1289 cmc, putere maximă 54 CP), coupe realizat de marca franceză pe baza platformei tehnice Renault 12/Dacia 1300. Echipajul care a mizat totul pe acest R15: Urban Priol și Peter Göbel. De parcă Silvretta Classic – ediția cu numărul 22 – ar fi fost urmărită și de la nivel divin, de-a lungul celor trei zile de desfășurare s-a făcut o breșă de timp frumos în condițiile meteo capricioase din zona alpină de vest a Austriei. Ca să fie clar că lucrurile stau exact așa, încheierea sosirii festive din Schruns a fost urmată de pornirea ploii.

Cu excepția câștigătorului, toate imaginile acestui articol insistă pe ambianța în linii mari a competiției, nu pe mașini în sine. Însă, pentru că am realizat un stoc foto consistent la Silvretta Classic Rallye, aceste imagini urmează să facă, pe rând, obiectul categoriei „album autocompendium”.

Tagged