Actualitate

Bugatti la 490 km/h – un final „allegro forte”

Un coupe Bugatti Chiron decent modificat (a se înțelege că nu au fost necesare modificări radicale) a stabilit la începutul lunii un nou record de viteză pentru automobile (oarecum) înmatriculabile. Automobilul mărcii franceze a rulat cu viteza de 490,48 km/h. La volan s-a aflat pilotul britanic Andy Wallace și proba de record s-a desfășurat pe circuitul de testare Ehra-Lessien. Parcă mai ieri lumea afla cu uimire că Bugatti Veyron EB 16.4 (lansat în 2005) poate să ruleze cu viteza maximă de 407 km/h. Apoi versiunea sa Super Sport (2010) a stabilit recordul de 431,072 km/h. Să nu uităm că Bugatti aparține acum grupului german VW și, prin urmare, era de așteptat ca nemții cei ambițioși să caute și să găsească o cale pentru a reitera statutul cu caracter absolutist al casei Bugatti pe fondul apariției a tot felul de mașini supersport de serie redusă care au lăsat în urmă pragul vitezei maxime de 400 km/h (vezi 9ff, Koenigsegg, Hennessey, SSC).

Cei de la Bugatti s-au simțit provocați în acest sens, dar nu s-au grăbit să răspundă punctual. După cum știm, ei au mai prezentat între timp diverse noutăți exclusiviste, fără a mai aduce vorba despre „cine este cel mai rapid”. Tema nu a fost pierdută din vedere și, dacă ne uităm la diferența uriașă cu care prototipul Chiron și-a învins acum concurenții (ceva de ordinul a 50-60 km/h), devine clar că s-a lucrat minuțios, atent, intens și metodic înaintea probei de 490 km/h. Nu s-a dorit pur și simplu o victorie, ci o victorie nucleară (sub motivaționalul „nuke ’em!”). Oficial, s-a spus că realizarea mașinii a durat numai 6 luni – sincer?

Spuneam mai devreme că 490 km/h e o viteză demnă de domeniul aeronautic. Mai toate avioanele de linie actuale sunt deja în aer când aceasta este atinsă! Un alt exemplu relevant: iconicul Douglas DC-3 (utilizat pe scară foarte largă atât ca avion militar, cât și civil) avea o viteză de croazieră de 333 km/h. Dincolo de mărimea vitezei în sine, coupe-ul modificat Bugatti Veyron care a rulat cu 490,48 km/h mai are un merit de luat în seamă, conform celor susținute de producătorul său: mașina ar putea oricând să repete această performanță în condiții stabile de control și fără măsuri anume de pregătire.

Ideea este că recordul nu poate fi pus pe seama vântului care a bătut din spate, cafelei de calitate superioară pe care a băut-o pilotul și cinei frugale din ajun, atmosferei cu densitate scăzută a prafului sau altor factori ținând de un concurs de împrejurări favorabil, dificil de reconstruit. Nu, cei de la Bugatti afirmă că mașina aceea poate să ruleze cu viteza respectivă așa cum o vedem. Cu alte cuvinte, în orice bună zi cu soare, te sui la volan, o pornești și…

Una peste alta, îmi aduc aminte de o expresie americană (ordinară, în felul ei și tradusă liber) referitoare la operă, însă care capătă aici o semnificație aparte: „…nu se termină până nu cântă grasa”. Știm cu toții de-acum că vremurile automobilelor dotate cu motoare cu ardere internă sunt pe cale să se termine. Mai mult, au apărut deja mașini cu propulsie electrică și prototipuri electrice ale căror performanțe îți taie răsuflarea: Rimac, Nio, Aspark, Vanda și altele. Ei bine, poate că viitorul este al lor (indiferent cum va suna pe atunci muzica), însă „grasa” cu motorizare W16 cvadri-turbo de 8,0 litri cu benzină a dovedit că știe bine să cânte și că nu putem să nu „aplecăm urechea” la prestațiile sale!

Ajungem astfel la, cum s-ar spune în manieră nostalgică politico-economic, obiectul muncii. În ce măsură avem aici un Bugatti Chiron și în ce măsură este un prototip? Designul caroseriei de Bugatti Chiron este lesne de recunoscut, însă și optimizările aerodinamice sunt evidente: alte prize de aer în față și coadă lungită (pentru eliminarea turbulențelor aerodinamice). Sistemul frânei aerodinamice a dispărut. În poziție longitudinal-centrală regăsim motorul W16 tipic seriei Chiron, însă împins de la 1500 la 1600 CP. Cutia de viteze și transmisia sunt conforme standardului seriei. Cu alte cuvinte, e un prototip, dar nu unul inaccesibil. Dacă ai prin garaj un Chiron, nu-i tocmai imposibil să-i faci aceste grefe tehnice.

Tagged ,