Actualitate

VW e-Beetle Concept – retroșocul electric

Divizia Volkswagen Group Components, în parteneriat cu specialiștii de la eClassics, a realizat un VW Borscuță cabrio echipat cu un sistem electric de propulsie. Acesta este alcătuit în exclusivitate din componente noi, care au fost preluate de la actuala serie VW e-up! Așadar, motorul electric și transmisia cu o singură treaptă de demultiplicare sunt fabricare curent la uzina din Kassel, iar pachetul de baterii vine de la Brunswick. Lucrarea în sine a fost dusă la bun sfârșit în atelierele eClassics.

Cabrioletul VW e-Beetle Concept dispune de 82 CP. Pachetul de baterii litiu-ion a fost integrat în podeaua mașinii și are o capacitate de 36,8 kWh (fiind compus din 14 module a câte 2,6 kWh). Grosimea pachetului de baterii a determinat îngroșarea vizibilă a pragurilor, dar se poate spune că efectul stilisic nu dă rău. Pe de altă parte, masa mașinii se resimte: e-Beetle Concept cântărește 1280 kg. Chiar și în condițiile date, prestațiile motorului electric se prezintă bine.

Accelerația de la 0 la 50 km/h durează mai puțin de 4 s, iar viteza de 80 km/h este atinsă în ceva mai mult de 8 s. Viteza maximă este de 150 km/h, iar autonomia cu care este creditat e-Beetle Concept măsoară 200 km. Thomas Schmall, manager executiv al consiliului de administrație în cadrul Volkswagen Group Components, a declarat: „VW e-Beetle îmbină șarmul unei mașini clasice cu cerințele mobilității viitorului. Ca urmare, în prezent suntem în măsură acordăm sprijin profesional celor care vor dori să-și modifice propriile Broscuțe clasice.

Schmall a adăugat: „Folosind componentele moderne disponibile acum la Volkswagen Group Components intenționăm să electrificăm mai multe vehicule istorice.” Managerul a mai menționat că acest gen de activitate trage beneficii din integrarea industrială a platformei tehnice MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) și că sunt în curs lucrările necesare pentru a dota cu sisteme electrice de propulsie vechile minibuze VW și chiar coupe-urile Porsche 356. În timp ce VW a ales și a furnizat componentele, de asamblarea lui e-Beetle Cocept s-a ocupat compania eClassics GmbH & Co KG din Renningen (în apropiere de Stuttgart).

Tagged , , , , ,