Actualitate

Porsche Taycan – Turbo? Care turbo?

Moment marcant: evenimentul prezentării s-a desfășurat simultan pe trei continente sub paradigma exprimată la Berlin de către Oliver Blume, manager executiv al consiliului director de la Porsche AG: „Taycan face legătura între moștenirea noastră și viitor. Acesta este automobilul care va duce mai departe povestea de succes a mărcii noastre – un nume care a fascinat oamenii din întreaga lume de-a lungul a 70 de ani. Ziua de astăzi marchează începutul unei ere noi.”

Dincolo de formalități, Posche Taycan reprezintă un salt în actualul univers auto. Avem de-a face cu un sedan sportiv al cărui design evită de departe clișeul opulenței și reușește să materializeze ideea luxului tehnologic, tratarea estetică generală fiind rafinat-minimalistă. Primele două versiuni ale seriei sunt Porsche Taycan Turbo și Porsche Taycan Turbo S. Ambele dispun de tracțiune integrală. În cursul anului 2019, oferta va fi completată și cu variante mai puțin puternice. Până la finalul anului viitor va fi lansat Taycan Cross Turismo, un vehicul care poartă inspirația temei crossover.

Sistemul electric de propulsie al seriei Taycan funcționează la tensiunea de 800 V. Una dintre consecințele remarcabile: încărcarea timp de aproximativ 5 minute la o sursă de curent continuu asigură energia necesară pentru parcurgerea a 100 km. Platforma tehnică include două motoare electrice asincrone cu magneți permanenți – unul pentru puntea din față, celălalt pentru puntea din spate. Coeficientul aerodinamic al caroseriei este neobișnuit de redus: Cx=0,22. Configurația constructivă a sistemului electric de propulsie a făcut posibilă amenajarea unor portbagaje atât în față (volum util de 81 de litri), cât și în spate (volum util de 366 de litri).

În interior, tabloul de bord digital propune o grafică de avangardă, însă al cărei design evocă instrumentația de bord tradițională Porsche. Forma eliptică a tabloului și configurația cadranelor virtuale spun destul în sensul respectiv. Displayul central dedicat sistemului de infotainment are diagonala de 10,9 inchi. O altă premieră: Taycan este primul Porsche al cărui interior nu are tapițerie din piele. Locul acesteia a fost luat de un material de sinteză din surse reciclabile – demers simbolic pentru ideea unui viitor sustenabil și gândit în armonie cu natura.

Porsche Taycan Turbo S mizează pe 761 CP (putere disponibilă temporar în regim overboost) și poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,8 s. Autonomia sa declarată oficial este de 412 km. Cât despre versiunea Taycan Turbo, aceasta dispune de 680 CP, fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,2 s. În ceea ce privește autonomia, aceasta este de 450 km – conform informațiilor oficiale. Ambele versiuni au un pachet de baterii litiu-ion de 93,4 kWh. Bineînțeles, exploatarea eficientă a potențialului motoarelor este posibilă cu contribuția electronicii avansate. Taycan e dotat cu un sistem PDCC Sport (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) anume pus la punct pentru noua tehnică de propulsie. Tot pe latura comportamentului rutier, menționăm un alt sistem cu nume cunoscut, dar revizuit cu dedicație pentru Taycan: PASM (Porsche Active Suspension Management). Acesta optimizează funcționarea unei suspensii pneumatice având perne de aer cu trei camere. Optimizarea motricității revine în sarcina sistemului Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Pe lângă modurile de rulare „Range”, „Normal”, „Sport” și „Sport Plus”, există și posibilitatea configurării unora cu caracter individual.

Poate că Taycan Turbo și Turbo S nu au turbocompresoare pe nicăieri (cel mult, cooler-ele de pe la partea electronică seamănă cumva a turbine), dar au ceva neobișnuit pentru mașinile cu motoare electrice: la puntea din spate se găsește o cutie de viteze cu două trepte. Puntea din față dispune de un singur raport de demultiplicare a transmisiei. În principiu, de la puntea din spate este furnizată în mare măsură forța motrice a mașinii. Treapta cu demultiplicare scurtă a cutiei de viteze este utilizată pentru cele mai rapide accelerații, în timp ce treapta lungă este folosită în timpul croazierelor economice. Programul de lucru cu cele două trepte ține de modul de rulare activat.

Tagged , ,