Drift editorial

1939 Bentley Corniche – până în iad și înapoi

Numele poate fi derutant. Corniche i s-a spus și variantei cu două portiere din producția standardizată Bentley T-Series/Rolls-Royce Silver Shadow, apărută în 1966. În comparație cu diluarea identității intervenită de-a lungul multor ani de producție sub două mărci din cazul menționat mai devreme (ultimul RR Corniche a fost asamblat în 1995), unicul Bentley Corniche din 1939 se situează la cealaltă extremă. Vorbim aici despre o creație 100% Bentley, cu statut de unicat, al cărei proiect a demarat în virtutea unei comenzi provocatoare, ieșite din comun.

Esența pură proprie a mărcii Bentley s-a sedimentat de-a lungul primelor trei decenii ale secolului 20. Marca avea deja o aură de superlativ în anii ’30, când pilotul grec André Embiricos a insistat să-și comande la Bentley o mașină inexistentă în oferta casei. El dorea un sedan dinamic și luxos care să aibă la bază șasiul sportiv echipat și motorizat conform specificației 4 ¼ Litre. Designul caroseriei a fost elaborat de Georges Paulin, iar fabricația acesteia trebuia să fie încredințată atelierului francez Pourtout. Tratarea extravagantă pe care o dorea grecul i-a incomodat oarecum pe cei de la Bentley, dar i-a și ambiționat să ia tema ca pe un studiu de perspectivă, ca pe o experiență cu foloase pentru viitorul Bentley MkV Saloon. Astfel s-a pus la cale materializarea unicului Bentley Corniche în intervalul interbelic.

Până la urmă, caroseria a fost definitivată în atelierul parizian Vanvooren, mașina fiind gata în mai 1939. Probele de pe circuitul Brooklands au arătat că este mai rapidă decât automobilul de origine complet britanică Bentley MkV Saloon, depășind viteza de 100 mph. Aerodinamica tratată cu atenție a caroseriei avea certe merite în sensul respectiv. Detaliu constructiv inedit: caroseria lui Corniche nu avea montant central! Apoi, automobilul a fost retrimis în Franța pentru testele rutiere de anduranță.

Un accident petrecut în iulie 1939 a avut ca urmare internarea mașinii la carosierul Vanvooren pentru reparații. Bentley a preluat vehiculul reabilitat pe 8 august și, pe drumul către filiala mărcii din Chateauroux, a intervenit un nou accident, datorat unei mașini ieșite brusc în față. Sedanul Bentley s-a răsturnat ca urmare a manevrei de evitare.

Mașina ar fi trebuit să fie expusă în curând la Earls Court, așa că s-a trecut la măsuri de urgență pentru repararea sa. Șasiul a fost trimis în Anglia, la Crewe, iar caroseria a fost reparată în Franța. Automobilul a fost reasamblat în Franța și, la un moment dat, a ajuns să fie depozitat în portul Dieppe, de unde ar fi trebuit să fie transportat în Marea Britanie. Întârzierea formalităților de către autoritățile franceze și izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, care a adus raiduri de bombardament asupra portului, au concurat la distrugerea unicului Bentley Corniche.

Ce vedem aici în imaginile color, e reconstituirea proaspăt definitivată a mașinii, executată cu maximă atenție și acuratețe de către carosierul britanic Mulliner. Se poate spune că proiectul reconstrucției de la zero a limuzinei a prins viață în 2001, când istoricul auto Ken Lea (fost director la Bentley) a decis să caute și să adune piese originale Bentley în scopul amintit. Bentley Motors s-a implicat începând din 2008, venind cu o susținere financiară și tehnică pe măsura proiectului.

Atunci s-a cristalizat și echipa care a dus lucrurile la bun sfârșit, alături de Ken Lea: Robin Peel (Head of Heritage), Ian Broomhall (Mulliner Operations Manager) și Glyn Davies, șeful departamentului Mulliner Special Projects. Familia designerului George Paulin a furnizat desenele originale. Sub supervizarea directorului executiv de la Bentley, Adrian Hallmark, automobilul a fost gata în vara anului 2019, la timp pentru aniversarea centenarului mărcii Bentley și expoziția Salon Prive, prilejuită de marele eveniment!

Tagged , , , , , ,