Actualitate

Karma GT by Pininfarina Concept – ce trebuie neapărat reținut!

Shaken, but not stirred! – este expresia nelipsită din vocabularul agentului 007 – James Bond atunci cere pe la vreun bar cocktailul său favorit, vodka-martini. Să nu pierdem din vedere semnificația acesteia: „shaken, but not stirred” vrea să spună că, în pofida unor zgâlțâituri zdravene (shaken), elementele unei entități au rămas așa cum le știam și nu a rezultat un „lucru amestecat” (stirred). În calitate de carosier de referință la nivelul istoriei domeniului auto, Pininfarina a trecut printr-o fază de zguduială în trecutul apropiat: socotelile sale economice au început, la un moment dat, să dea cu „minus” și, în 2015, Pininfarina a fost în proporție de 76% achiziționat de indienii de la Tech Mahindra. Din același grup mai face parte marca sud-coreeană SsangYong. Cum o fi să fii designer tradițional pentru Ferrari și, mai nou, să ți se dea de pictat viitorul SsangYong 4×4? Întrebare retorică, desigur. Acum, Pininfarina trebuie să lucreze cu atenție, ca să nu amestece treburile.

Însă termenul de „amestec” e aplicabil în altă parte. Să privim mai atent chestiunea mărcii Karma.  La un moment dat, designerul de origine daneză Henrik Fisker a părăsit Aston Martin și a înființat firma Fisker Automotive care a produs sedanul cu propulsie hibridă Karma, numai că lucrurile au mers prost. Printre altele, Fisker a avut un proces cu Aston Martin referitor la designul coupe-ului Thunderbolt (care arăta ca un Aston Martin, avea mecanică de Aston Martin, dar nu și sigla mărcii britanice).

Actuala firmă Karma Automotive, avându-l director executiv pe Liang Zhou, nu este altceva decât Fisker Automotive cumpărată de către Wanxiang Group (așa-i că sună chinezește?). Compania Karma Automotive, cu sediul California, produce un fel de Fisker Karma modernizată sub denumirea de Karma Revero. Dacă nu vi s-au amestecat deja toate acestea în minte, mai e un pic până la tema de azi: ei bine, la Salonul Auto de la Shanghai – 2019 a fost prezentat coupe-ul Karma GT by Pininfarina, următoarea sa expunere fiind programată pentru Pebble Beach Concours d’Elegance (18 august). Cumva, s-a înțeles indianul Mahindra cu chinezul Wanxiang pentru a realiza pe la Pacific o mașină de esență europeană (cu origini de la Fisker și Pininfarina) care, faptic, nu e deloc europeană! Ce mică e lumea!

Trebuie să recunoaștem, Karma GT by Pininfarina arată absolut splendid, în plus are două merite importante: dă consistență și identitate unei imagini (până acum) greu de descris a mărcii Karma și reprezintă un efort remarcabil din partea unui producător auto californiano-chinez de a se ridica la un nivel deosebit de exigent al domeniului auto: cel al coupe-urilor cu caracter GT-premium exclusivist!

Denumirea completă a obiectului e Karma GT by Pininfarina Concept, însă mi-am permis să mai las deoparte cuvântul „Concept” deoarece automobilul are, vizibil, toate detaliile funcționale puse la punct, interiorul e complet definit și poate să ruleze. Platforma tehnică provine de la sedanul Karma Revero (propulsie de tip PHEV, 403 CP). Mai mult, cu prilejul prezentării s-a anunțat așa: „în cazul în care Karma GT by Pininfarina suscită o cotă suficient de ridicată de interes, fabricarea sa în serie limitată e posibilă”.

Tagged , , ,