Actualitate

Bentley EXP 100 GT – britanicii au viitor!

Unele întrebări sunt atât de dificile, încât nu li se poate formula un răspuns simplu. Dar nici nu pot fi lăsate deoparte – asta ar însemna să nu mai pogresăm. De pildă: cum vor fi automobilele viitorului? Sau: la ce e bun un automobil sport pe care nu-l conduci? Pentru a nu lăsa lucrurile în coadă de pește, cei care se ocupă de cercetare, dezvoltare și design la Bentley au apucat problema de partea care le este cea mai la îndemână: oricum, din perspectiva lor, automobilul viitorului va fi un obiect de lux opulent – chiar și în 2035, anul la care se vrea a fi sincronizat uimitorul Bentley EXP 100 GT Concept. Cum a fost completată viziunea în continuare?

Vehiculul va purta amprenta stilistică luxos-sportivă care definește ADN-ul mărcii Bentley dintotdeauna. Implicit, nivelul performanțelor nu are voie să fie mai puțin decât foarte ridicat. Sistemul său de propulsie va fi în totalitate electric, deoarece tehnologia se îndreaptă evident într-acolo, la nivel mondial. Și, pentru liniștea tuturor: dacă vrei neapărat și ești în stare, atunci ai putea să-l conduci pe Bentley EXP 100 GT – pentru treaba asta, va trebui să fii mai mult decât un trotinetist iscusit. Lungimea mașinii măsoară 5,79 m, iar lățimea atinge 2,37 m. Masa vehiculului rămâne în limitele a 1,9 tone datorită construcției ultraușoare a caroseriei, fabricată din aluminiu și fibre de carbon. Încă două cote relevante privind proporțiile mașinii: ampatamentul de 3,0 m și lungimea portierelor, de 2,5 m (adică lungimea unui Smart Fortwo din prima generație). Portierele se ridică și oferă acces simultan la ambele rânduri de locuri. Iată cum se rezolvă ultraelegant problema unui coupe cu numai două portiere care trebuie să ofere condiții ideale pentru cine stă în spate!

În interior dăm peste materiale exclusiviste, însă nu într-un mod previzibil. Pielea de pe scaune, furnizată de Bridge of Weir Leather of Scotland, deși este organică, reprezintă un produs de sinteză din substanțe vegetale. Ornamentele din lemn, bineînțeles, sunt din esențe nobile. Interiorul mai conține elemente decorative din Copper Infused Riverwood (material de sinteză obținut cu lemn de la copacii căzuți în râuri și lacuri), broderii de la Hand and Lock (manufactură londoneză fondată în 1767) și cristal de Cumbria (ultimul producător britanic de cristal prelucrat manual) – acesta apare pe comutatorul de acces al sistemului Bentley Personal Assistant. Senzorii biometrici intervin în funcționarea scaunelor cu suprafață activă în scopul unui confort de ședere excepțional pentru oricine s-ar așeza acolo. În habitaclu este difuzat un parfum dedicat automobilului, iar calitatea aerului și concentrația de CO2 sunt monitorizate și optimizate permanent. Dimensionarea spațiului pentru pasageri este similară cu a unei limuzine actuale Bentley Flying Spur.

Referitor la performanțe, britanicii au menționat cu titlu orientativ o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,5 s, o viteză maximă de peste 300 km/h și o autonomie de aproximativ 700 km (pe bune, aceasta din urmă e mai puțin impresionantă dacă ne gândim la anul 2035). Cele patru motoare electrice pun la bătaie un cuplu de 1500 Nm, iar motricitatea optimă este asigurată de un program Torque Vectoring Control.

Cât despre grila frontală iluminată cu LED-uri și detalierea sculpturală a blocurilor luminoase din față și din spate, exagerarea tratării lor estetice are, probabil, rol de sondare a reacției clentelei potențiale. Sunt convins că miliardarii orientali vor fi absolut încântați.

Tagged , , , , ,