Actualitate

Lotus Evija – un semn al timpului

Satisfacțiile și problemele vin la pachet. Insiști să fii un producător auto cu oferte ieșite din comun? Poate vei face impresie cu mașinile tale, dar se va găsi cine să-ți dea bani pe ele, mai ales că insiști să aplici niște soluții tehnice absolut originale? Sub spectrul acestei întrebări a curs și activitatea mărcii Lotus (fondată în 1948), cu treceri de la agonie la extaz și invers. În miezul verii 2019, prezentarea coupe-ului Lotus Evija a lăsat lumea cu gura căscată, mai ales că Lotus a intrat în ultimii ani sub un con de umbră.

Fără a avea pretenția că notăm detaliat, iată ce se poate spune despre trecutul apropiat al lui Lotus. Fără a abdica vreo clipă de la linia purist-sportivă a producției sale, Lotus a reușit să supraviețuiască de-a lungul anilor ’90 și a primit o gură de oxigen prin cumpărarea sa de către GM (ca urmare, au apărut seriile Lotus Omega și Opel Speedster). Între timp, au avut loc alte câteva schimbări de patronaj și, începând din 2017, Lotus aparține grupului Zhejiang Geely Holding Group (care mai deține și Volvo). Până la prezentarea lui Evija, oferta sa consta din versiuni mai mult sau mai puțin recent modernizate ale seriilor veterane Elise, Exige și Evora. La Mondial de l’Automobile – Paris 2010, Lotus a prezentat un cvartet de concepte care, din nefericire, nu a ajuns să dea naștere niciunui model nou (Elan, Esprit, Elite și Eterne), plus o nouă generație Elise (care nu a mai fost introdusă în fabricație). De atunci și până în 2019, liniște…

Acum, forța resurselor chineze și a ingineriei britanice au întors roata destinului. Lotus Evija este un spectaculos coupe de înaltă performanță cu propulsie electrică despre care au fost anunțate inclusiv informații cu profil comercial: serie limitată la 130 de exemplare, prețul unuia fiind de 1,88 milioane de euro. Denumirea Evija face referire la numele Evei și, în această formă, înseamnă „prima care a primit viață”. Într-adevăr, Evija poate fi considerată prima mașină sport dintr-o nouă eră a creației.

Lotus a declarat despre Evija că e „cea mai puternică mașină intrată în producție din lume”. Cifra de 2000 CP și cuplul maxim de 1700 Nm susțin afirmația. Caracterul constructiv hightech promovat cu perseverență de regretatul Colin Chapman (fondatorul mărcii) se regăsește și la Evija. Caroseria autoportantă este din fibre de carbon, dispune de elemente aerodinamice active și asigură o masă relativ redusă, de numai 1680 kg.

Bineînțeles, componentele care îngreunează oarecum vehiculul sunt pachetul de baterii de 70 kWh și cele patru motoare electrice (câte unul la fiecare roată, deci tracțiunea este integrală, gestionată printr-un program Torque Vectoring Control). Poate că accelerația de ordinul a 3,0 s până la atingerea pragului de 300 km/h și viteza maximă de 320 km/h nu sunt cifre nemaivăzute, dar, cel puțin, arată sincer în comparație cu cele avansate de americani pentru viitorul Tesla Roadster (0-100 km/h în 1,9 s și 402 km/h). Evija are cinci moduri de rulare: Range, City, Tour, Sport și Track – în acesta din urmă, poate fi condusă numai timp de 7 minute

Autonomia este de aproximativ 430 km, iar încărcarea în proporție de 80% la o sursă de 350 kW durează doar 12 minute. O încărcare completă va dura 18 minute. În cazul (pur ipotetic) al unei stații de 800 kW, încărcarea completă nu ar dura mai mult de 9 minute.

Tagged , , , , , , , , ,