Actualitate

2020 Corvette C8 Stingray

Pentru prima oară în istoria sportivelor din dinastia Corvette, asistăm la lansarea unui coupe cu motor amplasat central destinat comercializării. Schimbarea aceasta e deja prea amplă ca americanii să mai riște și vreo altă înnoire conceptuală radicală, deci motorul e ceva tipic american, dar cu tehnică mai proaspătă: Small Block V8 LT2 aspirat de 6,2 l. Prețul e foarte tentant pentru segmentul supesportivelor cu motor central: aproximativ 60.000 USD.

Proporțiile lui Corvette C8 Stingray sunt tipice pentru un coupe dotat cu motor de cilindree semnificativă și montat în poziție longitudinal-centrală. Designul agresiv (caracterizat de contururi angulare, multe unghiuri ascuțite pe la limitele elementelor de caroserie și promovat la C7 începând din 2013) este lesne de recunoscut ca un atribut de identitate al seriei Corvette, chiar dacă mașina arată mult diferit de oricare dintre predecesorii săi. Prizele de aer mari adaugă o sugestie de putere. Ar fi interesant de văzut cum arată C8 Stingray într-o nuanță cenușiu-închisă mată (înclin să cred că ar semăna cu un avion militar „stealth” de tip F-117 Nighhawk.

Caroseria de tip autoportant este fabricată din aluminiu și fibre de carbon, principalul său element de rezistență fiind tunelul central. Întreaga structură a caroseriei e formată din numai 6 elemente din aluminiu turnat sub înaltă presiune (astfel sunt asigurate o soliditate și o rigiditate excepționale), subansamblul purtând numele de Bedford Six deoarece e produs în uzina de la Bedford (Indiana). Respectiva configurație constructivă este, evident, de inspirație competițională.

Propulsorul V8 aspirat de 6,2 litri mizează pe 495 CP, cuplul său maxim ajungând la 637 Nm. Distribuția e cu câte un arbore cu came în fiecare chiulasă și 2 supape pe cilindru. Pentru reducerea consumului, motorul are un sistem de dezactivare parțială a cilindrilor, numit Active Fuel Management. Raportul decompresie este destul de ridicat, fiind de 11,5:1.

Singura opțiune pentru transmisie constă într-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și 8 trepte, o realizare a furnizorului TREMEC destinată anume coupe-urilor C8 Stingray.

Tot de inspirație competițională sunt volanul teșit, de dimensiuni relativ mici și forma scaunelor. Pe de altă parte, habitaclul este confortabil și generos echipat. Sistemul audio hi-fi de top cu 14 boxe este de origine BOSE. Tabloul instrumentelor constă dintr-un afișaj digital cu diagonala de 12 inchi.

Printre alte echipamente avansate, Corvette C8 Stingray mai porpune și așa-numitul Performance Data Recorder (PDR, pe scurt) al cărui scop este să înregistreze decursul călătoriilor sau al sesiunilor sportive pe circuit. Privitor la acestea din urmă, notăm că mașina poate primi setul Z51 Performance Package, care include și un diferențial cu alunecare limitată. În aceste condiții, este de așteptat ca accelerația de la 0 la 100 km/h să dureze mai puțin de 3,0 s.

Tagged