Enciclopedia

a:level – Rusia

a:level a fost o marcă înființată la Moscova cu implicarea unui partener străin în a doua parte a anilor ’90. Mai precis, este voba despre dezvoltarea spectrului de activitate al unui atelier specializat în repararea caroseriilor, numit Autolak. Fără a fi vizat vreun plan anume de producție, a:level realizează automobile unice și oferă service pentru acestea.

În 2001, a:level a făcut impresie prezentând un coupe al cărui design transpunea în proporții elegant-sportive stilul unui binecunoscut sedan rusesc din anii ’50, Volga GAZ M-21. Notăm că Volga originală nu a fost niciodată propusă cu caroserie de tip coupe. Cât despre Volga V12 Coupe materializată de a:level, aceasta arată întocmai ca o viziune cu caracter sportiv a seriei GAZ M-21 și oferă performanțe compatibile cu ale automobilelor sport din anii ‘2000 (accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,3 s, viteză maximă 250 km/h).

Pentru a da viață proiectului, managerii Ivan Shishkin și Anatoly Mikhaylov au ales un exemplar BMW 850 CSi ca bază de lucru (5.576 cmc, motor V12, 380 CP, tracțiune spate). Volga V12 Coupe va rămâne unică, urmare a filosofiei după care procedează a:level. După cum a declarat Ivan Shishkin pentru revista „Car & Driver”: „Automobilele noastre sunt piese de artă! Fiecare este construit ca un costum de comandă, conform preferințelor clientului. Aici nu producem sacoșe promoționale decorate! Aproximativ 80% din solicitările pe care le primim, le refuzăm! Sunt mulți cei care au bani, dar nu au imaginație și cultură…”

În Septembrie 2006, a:level a prezentat încă o replică inspirată de Volga, un cabriolet de această dată. Automobilul are la bază o platformă tehnică de BMW 650i, motorizarea fiind un V8 de 4,8 litri (368 CP). Volga V8 Convertible (exemplar unic, se înțelege) este caracterizată de aceeași tratare elaborată a elementelor de caroserie ca și Volga V12 Coupe.

Ceea ce este cu adevărat uimitor la mașinile a:level Volga V12 Coupe și Volga V8 Convertible ține de rafinamentul proporțiilor și al integrării detaliilor. Niciunul dintre elementele de stil originale ale seriei GAZ M-21 nu a fost neglijat sau scăpat din vedere. Totuși, emblema „căprioarei”, care era prezentă pe capota sedanului Volga GAZ M-21, lipsește în cazul replicilor Volga create de a:level.

Imaginea de marcă a atelierului rusesc aproape că se confundă cu cele două replici Volga, dar a:level a asamblat și alte mașini de excepție. Un proiect major în care au fost implicați cei de la a:level: readucerea la viață a mărcii Russo-Baltique (1909-1923). Atelierul a:level ar fi trebuit să asambleze în serie foarte discretă (aproximativ o mașină pe an) coupe-urile Russo-Baltique Impression cu design neoclasic – prototip prezentat în 2006. Automobilul a fost proiectat pornind de la o platformă tehnică de Mercedes S-Class, dar scopul final al acestui efort creativ nu a mai fost atins.


Tagged , , ,