Actualitate

Porsche nemaivăzut

Nu e vorba despre vreun Porsche invizibil, cuvintele „Porsche Unseen” se referă la titlul unei cărți proaspăt publicate la Stuttgart despre conceptele de design și prototipurile Porsche dezvoltate între anii 2005 și 2019 care nu au ajuns să intre în producție.

În paginile acesteia sunt tratate detaliat 15 astfel de automobile ipotetice. Unele dintre idei desenate nu ajung nici să treacă dincolo de stadiul de vis digital. Citându-l pe Michael Mauer, vicepreședintele diviziei de stil Porsche: „Primul pas după selectarea desenelor este definirea mașinii în lumea virtuală. Întâia dimensionare completă și rafinarea proporțiilor intervin în această fază virtuală. Apoi sunt realizate machete la scara 1:3, mai departe trecându-se la etapa machetelor în mărime naturală, la scara 1:1.”

Pentru a exemplifica tematica lucrării, să privim la două dintre conceptele care se regăsesc în paginile sale. Porsche 919 Street se referă la o variantă de stradă a mașinilor sport-prototip destinate curselor de anduranță din categoria Le Mans/LMP 1. Vorba vine „de stradă” – nu ai cum să intri cu o asemenea balenă ucigașă într-o parcare etajată cu bariere și denivelări. Ce-i drept, dacă locuiești cumva pe lângă Nürburg, pe acolo trece o stradă, îngrădită față de drumul public, care se pretează la condusul de Porsche 919 Street. Ca să clarific total ce vreau să zic, iată numele străzii: Nürburg, Nordschleife.

Altfel stau lucrurile cu conceptul Porsche Vision Spyder din 2019. Departamentul de comunicare al mărcii spune că e vorba de un speeder care duce mai departe spiritul Porsche 550-1500 RS Spyder din 1954. Nu sunt de acord, Porsche Vision Spyder constituie un demaraj stilistic atât de drastic, încât trecutul rămâne undeva, mult în urmă.

Chiar și actualele Porsche 718 (vorbim de sportive cu motor central) arată acum ca niște „youngtimers” în comparație cu acest Vision Spyder „Little Rebel”. De unde se vede că, în spatele unei atitudini studiat-academice, celor de la Porsche nu le lipsește impulsul pasional. Doar că nu întotdeauna îl lasă să se manifeste în producția de serie…

Ce a mai spus Michael Mauer și este de importanță determinantă: „Porsche are, în mod deliberat, un singur studio de design – situat în imediata apropiere a centrului de dezvoltare. Weissach este epicentrul nostru. În loc să deschidem studiouri avansate de design în metropole îndepărtate din America de Nord și Asia, ne aducem designerii din întreaga lume la Porsche, în Weissach, pentru a crea mașini sport de ultimă generație și noi concepte. Peste 120 de designeri, experți în interior, exterior, culori și materiale, constructori de modele, modelatori și ingineri de concept lucrează în Porsche Design Studio.” Se subînțelege că toți cei care vin la Weissach în scopuri creative, practic, intră și se integrează în miezul universului Porsche. Idee foarte bună pentru a se evita alterarea esenței spirituale a mărcii.

Tagged , , , ,