Enciclopedia

Tesla – SUA

Producător de automobile electrice fondat în 2003 de Martin Eberhard și Marc Tarpenning sub denumirea Tesla Motors – aleasă în onoarea genialului inventatorul Nikola Tesla (1856-1943). Alături de ei, s-au mai aflat cofondatorii Ian Wright, Elon Musk și J. B. Straubel. Primul sediu: Palo Alto, California

Activitatea a pornit pe baza unui business plan conform căruia vehiculul sportiv Tesla Roadster ar fi avut șanse de a deveni rentabil. Tesla Roadster a fost proiectată pornind de la sportivele de origine britanică Lotus Elise, iar partea tehnică era furnizată de către startup-ul AC Propulsion. Până la urmă, numeroasele modificări și adaptări necesare punerii la punct au făcut ca Tesla Roadster să conțină în final numai în proporție de 6-7% tehnologia pentru care compania plătise la AC Propulsion și Lotus. Prototipul a fost definitivat în 2006. Elon Musk a devenit CEO în 2008, iar producția de serie a automobilelor Tesla Roadster s-a desfășurat între 2008 și 2012.

2008 Tesla Roadster

Faptul că mașina avea numai două locuri și exista destul spațiu pentru bateriile litiu-ion cu o capacitate totală de 53 kWh și o masă de 450 kg a făcut posibilă o autonomie de 320-400 km (în funcție de stilul de condus). Motorul trifazic de curent alternativ furniza 248 CP, cuplul fiind de 270 Nm. Varianta numită Roadster Sport dispunea de un motor de 288 CP și 380 Nm. Ambele tipuri de motoare puteau atinge regimul maxim de 14.000 rpm.

Transmisia avea două trepte de viteză pentru mersul înainte. În funcție de puterea motorului, accelerația de la 0-100 km/h dura de la 3,7 sau 4,0 s. Preț: de la 98.950 de dolari. Fiabilitatea și calitatea constructivă lui Tesla Roadster au fost problematice. Tesla Roadster nu a fost primită cu căldură de adepții automobilelor sportive, destul de conservartori cu genul tehnic preferat. Printre susținătorii imaginii lui Tesla Roadster s-a numărat și Arnold Schewarzenegger, actor și, la un moment dat, guvernator al Californiei.

2012 Tesla Model S

În 2008 a fost anunțată extinderea ofertei cu sedanul sportiv Tesla Model S și în 2009 a avut loc prezentarea prototipului. Mașina a fost gata de comercializare în 2012, având o lungime de 4,98 m și un ampatament de 2,96 m. Designul a fost semnat de Franz von Holzhausen (anterior, a lucrat pentru Mazda North American Operations).

Deși nu conținea tehnologie nemaivăzută, alegerea soluțiilor tehnice și calibrarea bine dozată a acestora a făcut din Model S un automobil electric mult mai performant decât tot ceea ce se realizase până atunci. Model S are caroserie autoportantă din aluminiu (tehnologie rezervată câtorva serii de modele scumpe ale unor mărci premium, precum Audi, Jaguar, Mercedes). Faptul ajută la compensarea masei mari a pachetului de baterii, care este amplasat în podea. Tesla Model S, așa cum a fost lansată în 2012, are motorul electric amplasat jos, în zona punţii din spate. Ca umare, Tesla S are portbagaj atât în faţă, cât şi în spate. Începând din 2014 a fost adăugată la ofertă varianta cu tracțiune integrală Dual Drive, având un al doilea motor, integrat în zona punții din față.

De la lansare și până în prezent (2020), Tesla Model S a trecut prin mai multe faze de modernizare și recalibrare a ofertei. Ce trebuie reținut referitor la relevanța denumirilor diverselor versiuni: desigur, „S” este indicativul seriei de modele, cifra care îl urmează (60, 70, 85, 90, 100) face referire la capacitatea pachetului de baterii (kWh), litera „D” trecută la finalul denumirii arată că e vorba de un vehicul Dual Drive (două motoare, tracțiune integrală), în timp ce litera „P” care poate să apară între S și cifra privind capacitatea bateriei se referă la termenul Performance, care arată că motorul e mai puternic decât al versiunii standard, identificată după capacitatea bateriei.

2015 Tesla Model X

În 2015, la ofertă a fost adăugată seria Tesla Model X. Tracțiunea integrală asigurată de tehnica Dual Motor face parte din dotarea standard. Deși este considerat oficial SUV, Model X nu are nicio caracteristică anume specifică deplasării în offroad – vezi forma caroseriei, caracteristicile de trecere, concept practic-funcțional. Model X a fost dezvoltat pornind de la platforma tehnică a sedanului Model S și ar fi trebuit să aibă în comun cu acesta aproximativ 60% din componente. În forma finală, doar 30% din componentele seriilor Model S și Model X sunt comune, în timp ce masa lui Model X e mai mare cu 10%. Interiorul este mai spațios decât a lui Model S și portierele din spate se deschid în sus.

2017 Tesla Model 3

În 2017 a fost lansată seria Tesla Model 3, ale cărei automobile au caroserie de tip hatchback familial cu lungimea de 4.694 mm. Astfel dimensionată, mașina se înscrie în standardele clasei medii europene. Indicativele versiunilor disponibile (după capacitatea bateriei): 54,62 și 75.

Gabaritul mai mic față de al lui Model S și Model X, plus nivelul mai puțin ridicat al prețurilor au avut ca scop atingerea unor vânzări de anvergură semnificativ mai mare. De la debutul producției și până în martie 2020, vânzările seriei Tesla Model 3 au depășit pragul de 500.000. Ca urmare, Tesla Model 3 s devenit cea mai bine vândută mașină electrică din istorie.

2019 Tesla Model Y

Prezentată oficial în 2019, Tesla Model Y este față de Tesla Model 3 ceea ce este Tesla Model X față de Model S: o variantă cu caroserie mai înaltă și ceva mai lungă, considerată teoretic a fi un crossover. Platforma tehnică provine dela Tesla Model 3. Debutul comercial al lui Tesla Model Y a fost consemnat în 2020.

2019 Tesla Cybertruck

Tot în 2019, lumea a fost luată prin surprindere și de Tesla Cybertruck. Se știe că piața nord-americană are un segment pickup-truck cuprinzător, iar Cybertruck vine ca o propunere radicală în materie. Și controversată. Caroseria sa autoportantă cu concept de exoschelet este blindată (rezistă până la calibrul 9 mm, armament de foc individual).

Designul rudimentar a făcut posibil ca o echipă tinichigii ruși (Garage 54) să realizeze pe un șasiu UAZ o replică ultraieftină fidelă a lui Cybertruck. În plus, Tesla Cybertruck are carențe pe latura ergonomic-funcțională a interiorului și la vizibilitate. Vizibilitatea spre spate este rezolvată de un sistem decamere cu acoperire de 360 de grade (ceea ce costă!), iar despre panourile plate ale caroseriei, s-a spus deja că elimină necesitatea secției de presaj în fabrică, ceea ce reduce costurile de producție. Din conținutul ultimei fraze aflăm cum s-a gândit Tesla să obțină cât mai mulți bani vânzând aceste vehicule.

Configurația tehincă de top include trei motoare electrice. Unul antrenează puntea din față, alte două pun în mișcare roțile din spate. Masa proprie atinge 3 tone, accelerația de la 0 la 96,5 km/h durează 2,9 s. Cu un pachet de baterii de 200 kWh, e de așteptat o autonomie de aproximativ 800 km.

2020 Next Gen Roadster

În 2020, cu prilejul expoziției auto itinerante „Grand Basel”, el a prezentat în premieră în Europa ceea ce se cheamă oficial Next Gen Roadster. Dacă fostul Roadster era, în esență, un Lotus modificat structural și remotorizat, aici vorbim de o realizare 100% Tesla. În parte, pavilionul din sticlă este amovibil, rezultând o configurație de tip Targa.

Habitaclul are o configurație cu 2+2 locuri. Partea tehnică nu a fost prezentată în termeni mai clari, mașina de serie urmând să fie disponibilă, probabil, în 2022. Tracțiunea va fi integrală și e posibil ca în acest scop să fie folosite două, trei sau patru motoare.

Se vorbește despre 1400 CP și cuplu motor de ordinul a 1000 Nm. Masa proprie a lui Next Gen Roadster nu este cunoscută deocamdată nici celor de la Tesla, dar numai pachetul de baterii masiv ar trebui să cântărească vreo 800 kg.

Pionieratul mărcii Tesla în producția automobilelor electrice de mare serie poartă și amprenta controverselor. În general, acestea vizează trei teme mari: pachetele de baterii care au luat foc, sistemele de asistare a conducerii Autopilot care au generat accidente și calitatea discutabilă a fabricației și finisării interioare pe fondul prețurilor mari.

Tagged , , , ,